A Hírös Konyha platform új videójában Kárai Dávid egy szuper egyszerű barackos tésztát készít el nektek.
Kecskeméti barackpálinkával!
RECEPT
Hozzávalók:
40 dkg sárgabarack
5 cl sárgabarack pálinka
2 evőkanál nádcukor
1/2 vaníliarúd magjai
25 dkg tészta (metélt)
3 evőkanál vaj
5 dkg búzadara
5 dkg darált mandula
3 evőkanál porcukor
A sárgabarackot kockára vágjuk, majd a cukorral és a vaníliával együtt közepes lángon elkezdjük főzni. Amikor már kezd összeesni, hozzáadjuk a pálinkát és összeturmixoljuk.
A résztatát sós vízben kifőzzük.
A grízt és a mandulát egy kisebb serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük egy decivel a tészta főzővizáből, lefedjük és puhára pároljuk.
A kifőzött tésztát a mandulás grízzel simára keverjük, majd a barackpálinkás mártással tálaljuk.
///
Iratkozzatok fel a csatornánkra is! Kövessetek bennünket facebookon: https://www.facebook.com/hiroskonyha és Instagramon: https://www.instagram.com/hiroskonyha/
///
Hírös Konyha – gasztronómia, emberközelből – séfek, gasztrobloggerek és zenészek a konyhából A Hírös Konyha videósorozat első részeivel (1-6) hétről-hétre találkozhattok a youtube csatornánkon!