A Hírös Konyha platform új videójában Kárai Dávid a népszerű gasztroblogger egy szuper egyszerű barackos tésztát készít el nektek.

Iratkozzatok fel a csatornánkra is! Kövessetek bennünket facebookon: https://www.facebook.com/hiroskonyha és Instagramon: https://www.instagram.com/hiroskonyha/



RECEPT

Hozzávalók:
15 dkg zsenge zöldborsó
25 dkg burgonya
3 dl olaj

10 dkg füstölt szalonna
40 dkg sertésszűz
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoranna
1 csipet őrölt köménymag
só, bors
1,5 teáskanál pirospaprika
1 csokor petrezselyem
20 dkg savanyú vagy kovászos uborka

A zsenge zöldborsót sós, forró vízben 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd szűrőlapáttal kivesszük és félre tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Sózzuk, félre
tesszük.

A brassóihoz a szalonnát kockára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben zsírjára sütjük.. Ha
ezzel megvagyunk, szűrőlapáttal kiszedjük a szalonnadarabokat és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk meg az ujjnyi vastag érmékre szeletelt sertésszűz mindkét oldalát, majd ha már szép színt kapott, hozzáadjuk reszelt fokhagymát, a majorannát, a köménymagot és sózzuk, valamint borsozzuk.

Pirítsuk egy-két percig, majd mehet rá a pirospaprika. Forgassuk át és keverjük össze a
zöldborsóval, valamint a sült burgonyával.



Dávid így vall magáról:

“Mindez valahol gyermekkoromban kezdődött, amikor babakonyhát kértem egyik karácsonyra. Ezután kotyvasztottam az első leveseket a hátsó kertben, leginkább homokból és kavicsokból. Aztán csóró egyetemistaként naphosszat nyálcsorgatva bámultam a főzős műsorokat, amitől nyilván tíz perc után meg is éheztem. A konyhába kisétálva viszont a lehetőségek száma igen korlátozott volt: A) fagyasztott melegszendó B) smac leves. Ekkor jött a felismerés, hogy mennyire hiányoznak az igazi ízek, az igazi ételek. Elkezdtem hát leszokni a kamukaja kosztról, ami azt is jelentette, hogy muszáj volt a kreativitásomat is bevetni, hogy kevés pénzből finomat alkossak. Annyira csíptem a wannabe Jamie Oliver szerepet, pláne ha közben másokat is megetethettem, hogy a főzés valódi szenvedélyemmé vált. És a szenvedély szó most nem túlkapás, irreálisan sokat foglalkoztatott a téma és az is, hogy ezt feldolgozzam. Nekiültem és elkezdtem blogot vezetni kulináris kalandozásaimról.

Nem telt el két hónap, és az akkori marketinges pályámat elhagyva a főzés hivatásommá vált, azóta nincs is megállás: a polcon sorakozó szakácskönyveket már inkább nem is számolom (na jó, százhét), a konyhai eszközöket és fotózási kellékeket meg pláne! Ennek ellenére még rengeteg felfedeznivaló áll előttem – ennek az utazásnak a tapasztalatait és élményeit osztom meg veletek, legyen az egy kudarcba fulladt recept, életem legjobb marhapörköltje, egy új színfolt a város gasztrotérképén vagy egy felejthetetlen élmény!”

Ez is tetszene...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *